Co wybierasz z MENU ZBRODNI?
Bartosz Paluszkiewicz zabierze Cię w podróż po szemranej Warszawie.


Partnerzy książki


O książce
To książka historyczna, ale pełna gastronomicznych zwrotów akcji, kryminalnych przepisów na krwawe jatki, kosy w żeberkach oraz steki baranie. W rolach głównych: siatki przestępcze, drobne rzezimieszki oraz golonka na ostro.
Spis treści:
I. Złodziejska rodzina rusza na żer
Złodziejskie praktyki
Łapać złodzieja!
Kradzieże i nieuwaga, czyli żer
Urząd walki z lichwą i spekulacją
Komisje sanitarne vel sanepid
Bary lotne
Szalbierstwo
II. Tylko wróć cały i przed północą...
Zagrożenia
Słodkich snów, kochaniutki…
Kosa w żebro
Sprawca – alkohol!
Alkohol + knajpa = bójka
Pomoc specjalistyczna. Życie ratowane każdego dnia
A katem matki straszyły dzieci
Poproszę setkę i pięścią w mordę
A ja się władzy nie kłaniam
Umundurowanie i uzbrojenie Policji Państwowej
Stój, policja!
Oszustwa, fałszerstwa, farmazony, szantażyści
Domowe mennice
Każdy szczęściu dopomoże
III. Gdy nie obowiązują żadne przykazania...
Apetyt na okup
Burdele, sutenerzy i albumy z erotyką
Tancerki – brutalne życie w blasku reflektorów
Na haju przez knajpy
Żegnam się z życiem…
Zamachy, bomby i gastronomiczny antysemityzm
IV. W Warszawie dziki zachód, a nekrologi pisać trzeba...
Z prowincji donoszą
Warszawa. Neony, cocktaile i zabójstwa
Mundur to rzecz święta
Gdyby ściany mogły mówić
A podobno muzyka łagodzi obyczaje…
Ulotne życie…